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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
29/03/2023 |
Actualizado : |
10/05/2023 |
Tipo de producción científica : |
Anuario |
Autor : |
INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); UCTT |
Afiliación : |
UNIDAD DE COMUNICACIÓN Y TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Memoria anual INIA 2022. |
Fecha de publicación : |
2023 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo (UY): INIA, 2023. |
Páginas : |
49 p. |
Serie : |
(Anuario; 14) |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
INIA es una entidad pública de derecho privado encargada de generar, adaptar y transferir tecnologías y conocimientos que respondan a las necesidades y a la realidad del sector agropecuario y del Uruguay. El INIA se coordina y comunica con el Poder Ejecutivo a través del Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca y trabaja en sinergia
con las gremiales, la institucionalidad agropecuaria, los productores y las entidades nacionales e internacionales públicas y privadas. En el parque tecnológico del Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) funciona su Dirección Nacional y cuenta además con estaciones experimentales en los departamentos de Canelones,
Colonia, Tacuarembó, Treinta y Tres y Salto, donde operan los equipos de investigación que desarrollan el trabajo científico para los diferentes sistemas de producción.
Estructura de investigación y desarrollo tecnológico: Sistemas de producción: Agrícola-Ganadero; Arroz-Ganadería; Forestal; Ganadero-Extensivo; Lechero; Vegetal Intensivo. Áreas transversales: Recursos naturales, producción y alimentos; Salud animal; Pasturas y forrajes; Mejoramiento genético y biotecnología vegetal; Producción familiar. Grupos técnicos: Agroalimentos; Economía aplicada; Sistemas de información y transformación digital. |
Thesagro : |
INSTITUTOS DE INVESTIGACIÓN; INVESTIGACION AGROPECUARIA; NUEVAS TECNOLOGIAS; PROGRAMAS DE INVESTIGACION; PROYECTOS DE INVESTIGACION; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/17061/1/INIA-Memoria-2022.pdf
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Marc : |
LEADER 01921nam a2200217 a 4500 001 1063998 005 2023-05-10 008 2023 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aINIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) 245 $aMemoria anual INIA 2022.$h[electronic resource] 260 $aMontevideo (UY): INIA$c2023 300 $a49 p. 490 $a(Anuario; 14) 520 $aINIA es una entidad pública de derecho privado encargada de generar, adaptar y transferir tecnologías y conocimientos que respondan a las necesidades y a la realidad del sector agropecuario y del Uruguay. El INIA se coordina y comunica con el Poder Ejecutivo a través del Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca y trabaja en sinergia con las gremiales, la institucionalidad agropecuaria, los productores y las entidades nacionales e internacionales públicas y privadas. En el parque tecnológico del Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) funciona su Dirección Nacional y cuenta además con estaciones experimentales en los departamentos de Canelones, Colonia, Tacuarembó, Treinta y Tres y Salto, donde operan los equipos de investigación que desarrollan el trabajo científico para los diferentes sistemas de producción. Estructura de investigación y desarrollo tecnológico: Sistemas de producción: Agrícola-Ganadero; Arroz-Ganadería; Forestal; Ganadero-Extensivo; Lechero; Vegetal Intensivo. Áreas transversales: Recursos naturales, producción y alimentos; Salud animal; Pasturas y forrajes; Mejoramiento genético y biotecnología vegetal; Producción familiar. Grupos técnicos: Agroalimentos; Economía aplicada; Sistemas de información y transformación digital. 650 $aINSTITUTOS DE INVESTIGACIÓN 650 $aINVESTIGACION AGROPECUARIA 650 $aNUEVAS TECNOLOGIAS 650 $aPROGRAMAS DE INVESTIGACION 650 $aPROYECTOS DE INVESTIGACION 650 $aURUGUAY 700 1 $aUCTT
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Clasificación
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
22/01/2021 |
Actualizado : |
22/01/2021 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
-- - -- |
Autor : |
RIVERO, M.J.; LÓPEZ-VILLALOBOS, N.; EVANS, A.; BERNDT, A.; CARTMILL, A.; NEAL, A. L.; MCLAREN, A.; FARRUGGIA, A.; MIGNOLET, C.; CHADWICK, D.; STYLES, D.; MCCRACKEN, D.; BUSCH, D.; MARTIN, G. B.; FLEMING, H.; SHERIDAN, H.; GIBBONS, J.; MERBOLD, L.; EISLER, M.; LAMBE, N.; ROVIRA, P.J.; HARRIS, P.; MURPHY, P.; VERCOE, P. E.; WILLIAMS, P.; MACHADO, R.; TAKAHASHI, T.; PUECH, T.; BOLAND, T.; AYALA, W.; LEE, M.R.F. |
Afiliación : |
M. JORDANA RIVERO, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; NICOLÁS LÓPEZ-VILLALOBOS, School of Agriculture and Environment, Massey University, New Zealand.; ALEX EVANS, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; ALEXANDRE BERNDT, Embrapa Southeast Livestock, Sao Paulo, Brazil.; ANDREW CARTMILL, Shool of Agriculture, University of Wisconsin-Platteville, USA.; ANDREW L. NEAL, Sustainable Agriculture Sciences, Rothamsted Research, UK.; ANN , MCLAREN, Hill and Mountain Research Centre, UK.; ANNE FARRUGGIA, Institut National de Recherche por l'agriculture. I'alimentation et I'environment (INRAE) Département sciences por l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité Experimentale, Saint Laurent de la Prée. France; CATHERINE MIGNOLET, Institut National de Recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE), Departament Sciences jpor l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité de Recherche Mirecourt, France.; DAVE CHADWICK, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; DAVID STYLES, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; DAVY MCCRAKEN, Hill and Mountain Research Centre, UK.; DENNIS BUSCH, Shool of Agriculture, University of Wisconsin-Platteville, USA.; GRAEME B. MARTIN, The UWA Institute of Agriculture, The University of Western Australia, Australia.; HANNAH FLEMING, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; HELEN SHERIDAN, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; JAMES GIBBONS, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; LUTZ MERBOLD, Mazingira Centre, International Livestock Research institute, Nairobi, kenya.; MARK EISLER, Bristol Veterinary school, University of Bristol, UK.; NICOLA LAMBE, Hill and Mountain Research Centre, UK.; PABLO JUAN ROVIRA SANZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PAUL HARRIS, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; PAUL MURPHY, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; PHILIP E. VERCOE, The UWA Institute of Agriculture, The University Research Institute, Nairobi, Kenya.; PRYSIR WILLIAMS, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; RUI MACHADO, Institut National de Recherche por l'agriculture. I'alimentation et I'environment (INRAE) Département sciences por l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité Experimentale, Saint Laurent de la Prée. France; TARO TAKAHASHI, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; THOMAS PUECH, Institut National de Recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE), Departament Sciences jpor l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité de Recherche Mirecourt, France.; TOMMY BOLAND, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; WALTER FELIZARDO AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MICHAEL R. F. LEE, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK. / Bristol Veterinary school, University of Bristol, UK. |
Título : |
Key traits for ruminant livestock across diverse production systems in the context of climate change: perspectives from a global platform of research farms. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
Reproduction, Fertility and Development, 8 January 2021, vol. 33, p. 1-19. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1071/RD20205 |
DOI : |
10.1071/RD20205 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published online 8 January 2021.
Corresponding author: michael.lee@rothamsted.ac.uk |
Contenido : |
Abstract: Ruminant livestock are raised under diverse cultural and environmental production systems around the globe. Ruminant livestock can play a critical role in food security by supplying high-quality, nutrient-dense food with little or no competition for arable land while simultaneously improving soil health through vital returns of organic matter. However,
in the context of climate change and limited land resources, the role of ruminant-based systems is uncertain because of their reputed low efficiency of feed conversion (kilogram of feed required per kilogram of product) and the production of methane as a by-product of enteric fermentation. A growing human population will demand more animal protein, which
will put greater pressure on the Earth?s planetary boundaries and contribute further to climate change. Therefore, livestock production globally faces the dual challenges of mitigating emissions and adapting to a changing climate. This requires research-led animal and plant breeding and feeding strategies to optimise ruminant systems. This study collated information from a global network of research farms reflecting a variety of ruminant production systems in diverse regions of the globe. Using thisinformation, key changesin the genetic and nutritional approachesrelevant to each system were drawn that, if implemented, would help shape more sustainable future ruminant livestock systems. |
Palabras claves : |
BREEDING GOALS; FEEDING STRATEGIES; GENETIC RESOURCES; GLOBAL WARMING; GRAZING RUMINANTS; PRODUCTION SYSTEMS; SUSTAINABLE INTENSIFICATION. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14933/1/Reproduction-fertility-development-2021-1.pdf
https://www.publish.csiro.au/rd/Fulltext/RD20205
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Marc : |
LEADER 03190naa a2200589 a 4500 001 1061677 005 2021-01-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1071/RD20205$2DOI 100 1 $aRIVERO, M.J. 245 $aKey traits for ruminant livestock across diverse production systems in the context of climate change$bperspectives from a global platform of research farms.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aArticle history: Published online 8 January 2021. Corresponding author: michael.lee@rothamsted.ac.uk 520 $aAbstract: Ruminant livestock are raised under diverse cultural and environmental production systems around the globe. Ruminant livestock can play a critical role in food security by supplying high-quality, nutrient-dense food with little or no competition for arable land while simultaneously improving soil health through vital returns of organic matter. However, in the context of climate change and limited land resources, the role of ruminant-based systems is uncertain because of their reputed low efficiency of feed conversion (kilogram of feed required per kilogram of product) and the production of methane as a by-product of enteric fermentation. A growing human population will demand more animal protein, which will put greater pressure on the Earth?s planetary boundaries and contribute further to climate change. Therefore, livestock production globally faces the dual challenges of mitigating emissions and adapting to a changing climate. This requires research-led animal and plant breeding and feeding strategies to optimise ruminant systems. This study collated information from a global network of research farms reflecting a variety of ruminant production systems in diverse regions of the globe. Using thisinformation, key changesin the genetic and nutritional approachesrelevant to each system were drawn that, if implemented, would help shape more sustainable future ruminant livestock systems. 653 $aBREEDING GOALS 653 $aFEEDING STRATEGIES 653 $aGENETIC RESOURCES 653 $aGLOBAL WARMING 653 $aGRAZING RUMINANTS 653 $aPRODUCTION SYSTEMS 653 $aSUSTAINABLE INTENSIFICATION 700 1 $aLÓPEZ-VILLALOBOS, N. 700 1 $aEVANS, A. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aCARTMILL, A. 700 1 $aNEAL, A. L. 700 1 $aMCLAREN, A. 700 1 $aFARRUGGIA, A. 700 1 $aMIGNOLET, C. 700 1 $aCHADWICK, D. 700 1 $aSTYLES, D. 700 1 $aMCCRACKEN, D. 700 1 $aBUSCH, D. 700 1 $aMARTIN, G. B. 700 1 $aFLEMING, H. 700 1 $aSHERIDAN, H. 700 1 $aGIBBONS, J. 700 1 $aMERBOLD, L. 700 1 $aEISLER, M. 700 1 $aLAMBE, N. 700 1 $aROVIRA, P.J. 700 1 $aHARRIS, P. 700 1 $aMURPHY, P. 700 1 $aVERCOE, P. E. 700 1 $aWILLIAMS, P. 700 1 $aMACHADO, R. 700 1 $aTAKAHASHI, T. 700 1 $aPUECH, T. 700 1 $aBOLAND, T. 700 1 $aAYALA, W. 700 1 $aLEE, M.R.F. 773 $tReproduction, Fertility and Development, 8 January 2021, vol. 33, p. 1-19. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1071/RD20205
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Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Treinta y Tres (TT) |
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